Facebook-tarinat: miten säätää 24 tunnin kuluessa katoavien kuvien yksityisyyttä

Facebook Stories on saanut uusia tietosuoja-asetuksia, jotka antavat enemmän virtaa Androidin ja iPhonen käyttäjille (iOS). Tästä lähtien voit valita, saavatko vain ystävät käyttää 24-tunnin valokuvia ja videoita, vai onko tarinoita julkisia sosiaaliverkossa. Uutuus lupaa olla hyödyllinen niille, joilla on paljon seuraajia, mutta pitää parempana pitää luettelon yhteystiedoista.

Seuraava opetusohjelma opettaa, miten voit muuttaa, kuka voi katsella tarinasi Facebookissa.

Facebook-tarinoissa on uusia tietosuojavalintoja

Facebook testaa tarinoita PC: llä

Facebook Androidille

Vaihe 1. Napauta profiilin valokuvan vieressä olevaa "+" -painiketta, jos haluat kaapata tarinan.

Vaihe 2. Ota kuva tai tallenna video.

Facebookilla voi nyt olla yksityisyyttä muutetuista tarinoista

Vaihe 3. Napauta "Lähetä" -nuolta.

Vaihe 4. Kosketa "Story" -kohdan vieressä olevaa pyydystä.

Napsauta vaihetta julkaistavan tarinan painikkeen puolella

Vaihe 5. Valitse yksityisyys "Ystävien" ja "Julkisten" välillä.

Vaihe 6. Valitse Tallenna.

Facebook for Android mahdollistaa käyttäjän valita yleisön ja ystävien välillä

Vaihe 7. Jos Facebook näyttää hälytyksen, vahvista muutos.

Vaihe 8. Julkaise tarinasi normaalisti tai lähetä se ystävälle.

Facebook kysyy, haluavatko käyttäjät todella muuttaa tarinoiden yksityisyyttä

Facebook iPhonessa (iOS)

IPhonen käyttäjille tarkoitettu menettely on periaatteessa sama, mutta on olemassa myös yksityisyyden suoja. Näin muutos tehdään.

Vaihe 1. Napauta uutissyötössä "+ Your story" -vaihtoehtoa.

Vaihe 2. Sieppaa tarina tavalliseen tapaan ja napauta lähetysnuolta.

Voit lähettää yksityisyyden valitsemalla Facebookin historiaa napsauttamalla

Vaihe 3. Kosketa "Tarinasi" -vaihtoehdon vieressä olevaa pyydystä.

Vaihe 4. Valitse vaihtoehdoista "Julkinen", "Ystävä" ja "Ystävät paitsi".

Käyttäjä voi valita, kuka näkee Facebookin tarinat iPhonelle

"Ystävät paitsi ..." -vaihtoehdon avulla käyttäjä voi estää joitakin ystäviä katsomasta tarinoitaan. Kun valitset sen, napauta sen vieressä olevaa nuolta ja valitse, kenen pitäisi olla estetty.

Käyttäjä voi valita, mitkä ystävät piilottaa tarinoita

Vaihe 5. Lopeta asennus valitsemalla "Valmis".

Vaihe 6. Jatka tarinan julkaisemista tavalliseen tapaan.

Sulje Facebook-tarinoiden asetus koskettamalla Valmis

Ystävät näkevät Facebookiin tallennetut linkit? Ole epävarma foorumissa.